Biografie

 


Rob Hillebrand (1955) begon zijn loopbaan als jurist. De afgelopen decennia werkte Hillebrand als bestuurder in de financiële wereld. Naast zijn carrière als bestuurder vond hij gedurende deze jaren ook tijd voor zijn werk als beeldend kunstenaar.

Hillebrand is autodidact, maar heeft wel begeleiding gekregen bij de ontwikkeling van zijn kunstenaarschap. Zo volgde hij in de jaren ’90 lessen bij Ita Jansen, beeldend kunstenaar in Leiden en kreeg hij de laatste jaren begeleiding en inspiratie van Celine Godfroy, beeldend kunstenaar in Blaricum.

Het werk van Hillebrand kenmerkt zich door de donkere kant van het palet en de schaduw op het doek. De nietigheid van de mens, melancholie, de donkere kant van het leven en de dood zijn voorname inspiratiebronnen voor Hillebrand. Tegelijkertijd houdt hij van kleur: van uitbundig tot bescheiden. Door zijn verbeelding de vrije loop te laten, poogt Hillebrand de beelden in zijn hoofd op gevoel en spontaan op het doek te krijgen.

Naast beeldend kunstenaar is Hillebrand ook muzikant en liedjesmaker, coach en adviseur in persoonlijke en organisatieontwikkeling.

error: Content is protected !!